Comissió Paritària de Prevenció de Riscos Laborals

Temes a destacar de la reunió de 14/12/18 de la Comissió Paritària de Prevenció de Riscos Laborals del Departament d'Ensenyament.

Informació del Servei de Prevenció de Riscos Laborals sobre l’estudi epidemiològic de 2017.

S'explica el document i el perquè s'han endarrerit els exàmens de salut. Hi ha hagut un problema de licitació i contractació, per aquest motiu han anul·lat uns quants. El Departament està fent una contractació derivada, des de setembre del 2017 fins al juny del 2019.

Els resultats d’aquests exàmens de salut mostren que hi ha un augment en els nivells de depressió detectats pel test de Goldberg i un lleuger increment en les patologies relacionades amb la laringe dels i les docents de primària, secundària i infantil. El Departament explica les propostes, les quals són molt genèriques. Des de CCOO, demanem el seu desenvolupament i exposem que, en aquest estudi epidemiològic, manquen les patologies musculo-esquelètiques.


Protocol per a la prevenció, la detecció, l’actuació i la resolució de situacions d’assetjament psicològic laboral i altres discriminacions a la feina.
Funció pública reconeix que té un problema d’endarreriment en la investigació dels casos d’assetjament laboral. Exposa que els terminis són molt ajustats i cal la intervenció de diferents departaments. Tot i això, estan buscant una solució.
També es comenta de revisar aquest protocol, pels problemes jurídics que es generen.

Protocol de prevenció, detecció i actuació davant situacions de violència envers treballadors dependents del Departament d’Ensenyament que presten serveis en centres educatius públics i serveis educatius, produïdes com a conseqüència de l’exercici de les seves funcions, i de danys als béns de l’Administració, causats per membres de la comunitat educativa i/o tercers.
El document d'assetjament en l'àmbit administratiu ja està llest i a punt de publicar-se.

Des de CCOO, entre d’altres plantegem:
  • -Els problemes derivats de l’article 25 “Adaptació i/o canvi del lloc de treball” de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals. Exposem l’ambigüitat en el redactat i en la seva interpretació. Manifestem que les recomanacions han de quedar clares.
  • -El Departament ens confirma que, en les avaluacions de riscos psicosocials, s’està utilitzant l’última versió del mètode FSICO, que és la 4.0. Aquesta, és més àgil i requereix que es creïn grups de treball, on sigui possible la participació dels treballadors i treballadores, tal com hem reivindicat sempre des de CCOO.




from CCOO Educació Pública http://bit.ly/2FifHje
via IFTTT
Comissió Paritària de Prevenció de Riscos Laborals Comissió Paritària de Prevenció de Riscos Laborals Reviewed by Anònim on de gener 10, 2019 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.