Diari de Vilanova: " Rebuig a tancar línies de P3"



Josep Maria Raventós, delegat de CCOO Educació, defensant la moció al ple del passat dilluns.

El ple vol aprofitat la situació per "abaixar ràtio d'alumnes per aula"

MARC ORTIZ DE URBINA
marc.ortiz@diaridevilanova.cat

El ple de l'Ajuntament de Vilanova va aprovar per unanimitat la moció que reclamava que de cara al pròxim curs escolar no se suprimeixin línies de P3 a la ciutat. La moció arribava després que hagi trascendit que el Departament d'Ensenyament preveu tancar dues línies de P3 a la capital del Garraf, una a l'escola Ítaca i una altra a la Canigó.
La moció, presentada pel govern de CIU i PSC, la va defensar Josep Maria Raventós, de CCOO. En la seva internvenció va alertar del degoteig  de tancament de línies de P3 i va recordar el recent tancament de l'escola Pasífae. Per a Raventós, la baixada demogràfica és una oportunitat per abaixar la ràtio a 20 alumnes per aula i que l'ensenyament sigui de més qualitat. Va afegir que cada línia tancada implica perdre un mínim d'un lloc i mig de treball.
Des de l'equip de govern, el regidor d'Ensenyament i Ocupació, Joan Martorell, va destacar que estem davant l'oportunitat de repensar el model. Berta Belaskoain (CUP) va denunciar privilegis a l'escola concertada respecte a la pública i va recordar que segons la legislació actual una línia d'ensenyament públic només es pot suspendre quan el nombre d'inscripcions no arribi a una xifra determinada, no abans. Adelaida Moya (ERC) va donar ple suport a la moció i va lamentar que anem justos de temps. Som VNG va refermar la seva aposta per l'ensenyament públic i C's i PP també van votar a favor de la moció. ICV, que donava suport a la moció des de fora del ple, recorda que Vilanova té una matrícula viva al llarg de curs.
El període de preinscripcions comença el 30 de març. Si la conselleria no canvia el plantejament, el curs 2016-17 el municipi disposarà de 25 grups de P3 en comptes dels 27 actuals.





 
Diari de Vilanova: " Rebuig a tancar línies de P3" Diari de Vilanova: " Rebuig a tancar línies de P3" Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de març 12, 2016 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.