Regió 7: Rigau anuncia al Bages un reforç de la secundària i la defensa de la música

Casualitat o no, durant la visita de la Consellera Rigau a les inauguracions de les obres de les escoles Pompeu Fabra i Torres Amat, tots els delegats sindicals de la Catalunya Central estaven convocats a una reunió al Departament d'Ensenyament. Llàstima de no haver-li pogut fer una rebuda com es mereix !!!

RIGAU DIMISSIÓ !!!



SUBSTITUCIONS DES DEL 1R DIA 
I AL 100% DEL SOU !!!



PROU RETALLADES A L'ESCOLA PÚBLICA !!!


DAVID BRICOLLÉ | EL PONT | SALLENT  


La consellera diu que es treballarà per aconseguir que menys alumnes s’hagin de desplaçar als 12 anys.

El departament d’Ensenyament de la Generalitat s’ha fixat com a objectiu prioritari de futur que hi hagi un nombre creixent d’alumnes que completi tota l’etapa de secundària, incloent-hi la no obligatòria. Amb aquest repte al davant, la conselleria té entre els factors a resoldre aconseguir que hi hagi el nombre més baix possible de nens i nenes que hagin de marxar fora del seu poble als 12 anys per emprendre la secundària.
Ahir, la màxima representant del departament, Irene Rigau, va afirmar al Bages que en el futur proper es buscaran sistemes per aconseguir- ho. «Aquesta amplitud de l'arc formatiu, de 12 a 18 anys, no obligatori però sí generalitzat, també ens ha de comportar redistribuir efectius i, de manera progressiva i amb seny, experimentar noves fórmules que permetin que els nois i noies de 12 anys marxin més tard dels seus pobles per seguir estudiant».
Rigau feia aquesta declaració d’intencions ahir al matí al Pont de Vilomara, on es va desplaçar per inaugurar l’ampliació de l’escola –posteriorment ho va fer a Sallent (vegeu desglossat)— i on l’alcalde vilomarenc, Cecilio Rodríguez, li va transmetre el prec que, «amb seny, i tocant de peus a terra, puguem acabar tenint aquí un institut-escola», ja que actualment els alumnes han de desplaçar-se a Sant Vicenç per fer la secundària. Rigau va recollir el guant i va posar el cas del Pont com a exemple dels reptes a resoldre per la conselleria en els propers anys.
En declaracions a Regió7 la consellera va subratllar que «cada etapa educativa té la seva personalitat i hem de ser capaços de trobar les fórmules que permetin preservar-les i, alhora, que facin possible estendre al màxim aquesta escolarització».
Segons Irene Rigau, la línia de treball del departament passa per «incidir en dues direccions: intensificar la formació del professorat perquè pugui abordar també la part de secundària i, alhora, poder disposar de les instal.lacions que permetin acollir també determinats alumnes de secundària ».
Rigau va concretar que el model actual preveia que la generalització de l'ensenyament obligatori fins als 16 anys «havia de ser la gran prioritat, i es va centrar en l'etapa de 12 a 16 anys. Però estem en una nova etapa: si volem ser un país competitiu, que vol dir un país format, necessitem que la immensa majoria dels joves continuï estudiant fins als 18 anys». Per aquest motiu, va assegurar, «estem treballant per reforçar la primària i la secundària, per tenir el màxim nombre d'alumnes amb graduat escolar, que és la manera de continuar estudiant. I és el que ens ha de portar a redistribuir efectius».


La música no es toca

La consellera d’Ensenyament va assegurar ahir en la visita al Pont i a Sallent que la música no desapareixerà de les aules catalanes.
«La música serà ben present a Catalunya i no la traurem del currículum. No estem disposats que des de fora ens vulguin marcar la nostra manera de ser», va afirmar, en desacord amb la mesura proposada a la LOMCE pel ministeri d’Educació que suposa que la música deixi de ser assignatura obligatòria. Just després, els alumnes de l’escola del Pont van fer la cantada de la cançó Mirall de pau per reivindicar aquesta presència de la música en el currículum escolar.
Rigau també va destacar que «lluitarem per la continuïtat de l’escola catalana, en llengua i continguts ».
 

Regió 7: Rigau anuncia al Bages un reforç de la secundària i la defensa de la música Regió 7: Rigau anuncia al Bages un reforç de la secundària i la defensa de la música Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de juny 08, 2014 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.