Més de 40.000 graduats de Magisteri, sense expectatives laborals


Més de 40.000 titulats i titulades de les escoles de Magisteri i les facultats d'Educació, sense expectatives laborals. CCOO



  • Augmenten significativament els titulats docents en universitats privades


  • Només el 10% del professorat és menor de 30 anys




La Federació d'Ensenyament de CCOO denuncia les nefastes repercussions que la congelació de l'oferta d'ocupació pública docent està tenint entre els recent titulats i l'envelliment de les plantilles.



Mentre als països de la Unió Europea es debat sobre la formació del professorat i com aconseguir atreure a la docència a les persones joves més ben preparades per a ella, al nostre país ens trobem amb un gravíssim problema generat pel Govern del Partit Popular, que ha limitat l'oferta pública d'ocupació docent a un percentatge mínim de la taxa de reposició, reduint significativament els efectius durant els tres últims anys a través dels pressupostos generals de l'Estat.

Prop de 41.000 persones que han acabat recentment els seus estudis superiors amb l'objectiu de dedicar-se a la docència veuen frustrades les seves expectatives, segons un estudi de la Federació d'Ensenyament de CCOO, que analitza el nombre d'egressats de les escoles de Magisteri i facultats de Magisteri amb la titulació de diplomatura o grau de Magisteri en els cursos 2011/2012 i 2012/213.

De les conclusions de l'anàlisi, realitzat amb dades de les universitats públiques i privades i del Ministeri d'Educació, es desprèn un augment significatiu del nombre de persones titulades de les universitats privades -la majoria d'elles amb un marcat ideari religiós. En el curs 2011/2012 els titulats en aquestes universitats representaven el 20,23%; i, un any més tard, en 2012/2013, ja suposaven el 32,17%. Per nombre d'estudiants, destaquen especialment la Universitat Camilo José Cela de Madrid i la Universitat Pontifícia de Salamanca.


La Federació d'Ensenyament de CCOO denuncia la disminució de professorat per a l'atenció de l'alumnat amb necessitats de suport educatiu, l'increment del nombre d'alumnes per aula, la marginació de l'escola rural i la limitació de la taxa de reposició, que, en aquells territoris on hi ha hagut oferta d'ocupació pública docent, ha estat del 10% durant els tres últims anys. Aquests factors estan obligant a milers de persones a buscar una feina precària molt lluny de l'activitat per a la qual s'han estat formant i condemnen a la plantilla pública de docents a l'envelliment. Actualment, només el 10% del professorat és menor de 30 anys i el 63,19% té més de 50 anys.


Més de 40.000 graduats de Magisteri, sense expectatives laborals Més de 40.000 graduats de Magisteri, sense expectatives laborals Reviewed by Anònim on de novembre 27, 2014 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.