Campanya per la construcció d'una Catalunya social

 
Entitats socials i sindicals, entre les quals es troba CCOO de Catalunya, han impulsat una campanya per la construcció d’una Catalunya social. Aquestes entitats del món social i sindical han fet públic un manifest on es detalla un “full de ruta” per a la construcció d’una Catalunya que reconegui els drets socials de tota la ciutadania del país.

 
Les organitzacions socials de Catalunya, en la seva àmplia majoria, en el marc de la plataforma Prou Retallades, denuncien que les polítiques de retallades que han estat imposades fins ara des del Govern de Catalunya i des del Govern central no han fet sinó agreujar la situació i responen a la clara voluntat política de desmantellar el nostre estat del benestar. Ni han generat ocupació ni han revitalitzat la nostra economia, ans al contrari: han generat més pobresa i desigualtat.

Les mesures per sortir de la crisi s’han de construir escoltant la veu de la ciutadania i no sota els dictats dels interessos econòmics d’uns quants. La construcció d’un país requereix ineludiblement el reforçament de l’estat del benestar, garantint uns serveis públics de qualitat i amb equitat.

És per això que creiem que cal construir el nostre país des d’unes premisses ben diferents a les que ens han dut fins aquí. Per això impulsem aquesta campanya per una Catalunya social.

Descarregueu-vos el Manifest Per una Catalunya social.

VOLEM

Un sistema educatiu que aposti clarament per l’educació pública, assegurant unes ràtios de professors per centre i d’alumnes per aula que garanteixin la qualitat de l’educació, amb aportacions de la Generalitat a les escoles bressol, les beques menjador, avui del tot insuficients, i les subvencions a les AMPA.

El nombre de centres i línies no pot dependre d’una política arbitrària de tancaments com l’actual, que altera el procés d’inscripció quan, abans del seu inici, s’anuncien tancaments de línies i/o centres públics, ja que es conculca greument el dret a escollir de les famílies.

També apostem per l’escola inclusiva que garanteixi un sistema educatiu en igualtat d’oportunitats per a tothom. Són necessaris recursos i polítiques reals per garantir un sistema inclusiu que impliqui que els alumnes puguin aprendre igual malgrat les seves diferències, siguin quines siguin. Tota persona ha d’assolir els objectius educatius bàsics.

És necessari garantir el model d’escola catalana, rebutjant frontalment la LOMCE, tant pels seus continguts pedagògics com per l’atac indiscriminat contra la llengua catalana que representa.

I, finalment, cal un impuls decidit i amb recursos de la FP dual, amb formació i pràctiques a les empreses, així com garantir l’accés als estudis universitaris i a la FP.
Entitats socials i sindicals, entre les quals es troba CCOO de Catalunya, han impulsat una campanya per la construcció d’una Catalunya social. Aquestes entitats del món social i sindical han fet públic un manifest on es detalla un “full de ruta” per a la construcció d’una Catalunya que reconegui els drets socials de tota la ciutadania del país.

Feu clic per veure:
-el document Prioritats X una Catalunya social!
-les declaracions de Jordi Giró, president de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), i Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya, efectuades a la roda de premsa feta el divendres 21 de febrer de 2014
Campanya per la construcció d'una Catalunya social  Campanya per la construcció d'una Catalunya social Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de febrer 26, 2014 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.