Intervenció de CCOOCatalunya a la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir (7 de novembre de 2014)


Intervenció de CCOOCatalunya a la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir (7 de novembre de 2014)





- Excusar l’absència de Joan Carles Gallego

- Reiterar com ja ha fet en altres reunions Joan Carles Gallego la demanda que la sessió no fos a porta tancada i sigui retransmesa en directe pel Canal Parlament perquè la ciutadania pugui conèixer de primera mà quins són els debats d’aquesta reunió.

- Expressar la queixa perquè hem pogut saber pels mitjans de comunicació que hi havia un text que serà la declaració de la reunió del Pacte que s’havia consensuat. Ens agradaria saber amb quins membres del Pacte s’ha consensuat ja que aquest no és el cas de CCOO. Creiem que aquest procediment no és el millor per mantenir la màxima unitat política i social i perquè totes les organitzacions se sentin vinculades al procés.

- Reiterar el compromís de CCOO Catalunya amb el Dret a Decidir i per tant expressar tot el nostre suport a la jornada de participació ciutadana del diumenge en totes les seves expressions. Una jornada que entenem que és de denúncia i de reivindicació que ens ha de permetre acumular forces per donar passos decisius que ens portin a aconseguir l’objectiu de conèixer la voluntat del poble de Catalunya.

- Rebutjar de nou l’actitud autoritària del govern de l’Estat d’impedir que el poble de Catalunya s’expressi amb plenes garanties democràtiques i vinculació jurídica. Per això a partir del dia 9 continuar amb la màxima unitat política i social perquè la força de la mobilització ciutadana es tradueixi en una consulta de veritat amb plenes garanties i amb un debat previ sobre quin model de país volem construir.

- També volem alertar de la situació d’emergència social que està vivint bona part del poble de Catalunya en forma d’atur, pobresa i desigualtats que requereix respostes urgents i no més dilacions. Ens preocupa especialment les situacions de vulnerabilitat de moltes persones i per això demanem la màxima agilitat a la tramitació de la Renda Garantida de Ciutadania. També demanem poder debatre i decidir sobre el model sanitari o l’educatiu. Entenem que el país es construeix dia a dia i hi ha qüestions que no poden esperar.

- D’altra banda esperem que el govern sigui especialment curós amb els procediments que assegurin la plena desvinculació laboral als treballadors i les treballadores públics que participin el dia 9 com a voluntaris perquè puguin exercir els seus drets com a qualsevol altra ciutadà. En aquest sentit i rebutgem la carta de la Delegada del Govern als directors d’instituts amb clara voluntat d’intimidació i ens preocupa l’actitud del Departament d’Ensenyament de no assegurar la desvinculació dels directors dels centres educatius.

Finalment CCOO de Catalunya ens sumem a la crida del Pacte pel Dret a decidir a la participació de la ciutadania el proper dia 9 de novembre i donarem suport al text que proposa el President del Pacte. 

Dolors Llobet Maria 

CCOO de Catalunya 






Temes relacionats:





Intervenció de CCOOCatalunya a la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir (7 de novembre de 2014) Intervenció de CCOOCatalunya a la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir (7 de novembre de 2014) Reviewed by Anònim on de novembre 08, 2014 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.