Resum del Plenari del Comité de Seguretat i Salut del SSTT de la Catalunya Central




Resum del Plenari del Comitè de Seguretat i Salut
SSTT Catalunya Central
S’aproven les actes de les dues sessions anteriors.
El Cap de la Secció de Prevenció de Riscos fa una valoració de les actuacions desenvolupades durant aquest curs. A tall d’exemple s’han recollit al voltant d’un 80% de respostes dels simulacres d’evacuació o confinament realitzats i es preveu que aquesta xifra s’incrementi amb més respostes de centres que les envien al setembre.
Durant aquest mes de juny es practicaran avaluacions inicials de seguretat i higiene, als centres d’alumnat del pla de  transició al treball, de tota la Catalunya Central.
De la Coordinació d’Activitats Empresarials el  Cap ens va fer una breu història de la mateixa. El curs 2012-13 s’envia informació als centres sobre aquest tema. A l’octubre del 2013 les direccions reben una formació específica i també s’informa dels procediments  per a la Coordinació d’Activitats Empresarials a les persones coordinadores de riscos durant les reunions d’aquest curs amb la Secció de Prevenció. Aquesta Coordinació ha generat un munt de preguntes a la Secció de Prevenció tant telefònicament com per escrit. El 31 de gener es va formalitzar un escrit per a informar als 122 ajuntaments de la Catalunya Central sobre aquesta coordinació, el document es va enviar a les alcaldies. La part social ens queixem de la falta de temps i formació de les direccions per a realitzar tota la coordinació d’activitats empresarials, però entenem que a nivell jurídic als centres no els queda més remei que realitzar la coordinació.
També es valora positivament des dels sindicats  CCOO i USTEC l’ajut dels tècnics de la Secció de Prevenció  a les direccions ”in situ“ per començar a emplenar els documents relatius a aquesta coordinació.
Es comenta per segon cop el cas d’una escola rural, que tot se li ha fet una avaluació de temperatures, aquell centre té uns lavabos exteriors que a la tardor i a la hivern són molt freds i es sol·licita es faci alguna obra de millora, per tal de no passar més fred.
I així acaba el darrer Plenari del Comitè de Seguretat i Salut d’aquest curs.

 Manresa  6 de juny 2014
Resum del Plenari del Comité de Seguretat i Salut del SSTT de la Catalunya Central Resum del Plenari del Comité de Seguretat i Salut del SSTT de la Catalunya Central Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de juny 16, 2014 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.