Nomenaments durant els períodes de Nadal i Setmana Santa

Nomenaments durant els períodes de Nadal i Setmana Santa

El Departament d'Ensenyament ha de garantir la continuació del nomenament al personal substitut a qui se li acabi el nomenament durant les vacances de Nadal i Setmana Santa sempre i quan el titular també renovi la seva situació de baixa o permís. L'any passat el departament va pagar els dies de vacances dels substituts, però no en la nòmina de desembre si no en la següent nòmina, la de gener. Aquest fet des de CCOO es va denunciar i es seguirà denunciant ja que el col·lectiu del personal interí i substitut és el més castigat i aquesta situació en concret encara el fa més vulnerable.

Hem de remarcar que el punt 2 dels criteris de gestió de la borsa docent explicita que "els nomenaments [...] no s'interrompran durant els períodes de Nadal, Setmana Santa o els caps de setmana, en cas que el permís o la llicència de la persona titular del lloc de treball inclogui aquests períodes de temps". Per tant, interrompre el nomenament el dia 20 i prorrogar-lo després, incompleix totalment la normativa.

Davant d'aquesta situació recomanen al personal substitut i als centres que comprovin el més aviat possible quina és la data de finalització del permís o llicència per malaltia de titular i que durant les vacances es comprovi al portal ATRI que el seu nomenament es prorroga per aquests dies. Després de vacances cal incorporar-se si el titular continua de baixa o confirmar fins a quin dia ha estat de baixa la persona titular.

Com ja va passar l'any passat, si el titular canvia el fet causant de la baixa (de malaltia a maternitat, de maternitat a compactació...) durant les vacances el Departament d'Ensenyament començarà el nou nomenament el 7 de gener (s'entén que la persona substituta que ja estava cobrint la plaça i sempre que no estigui de baixa). Aquesta situació (canvi de fet causant) deixaria el personal substitut sense cobrar des de que se li acaba el nomenament fins al 7 de gener. Aquesta mesura continua castigant i maltractant el personal, fet que CCOO no ha deixat ni deixarà de denunciar-ho.

Cal recordar que els primers nomenaments de l'any seran el 7 de gener i, per tant, el personal substitut haurà d'estar atent per confirmar, si cal, l'adjudicació.




from CCOO Educació Pública https://ift.tt/2QQhx00
via IFTTT
Nomenaments durant els períodes de Nadal i Setmana Santa Nomenaments durant els períodes de Nadal i Setmana Santa Reviewed by Anònim on de desembre 12, 2018 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.