Vídeos del III Debat extraordinari sobre l'educació pública catalana dedicat a les segregacions

Ja podeu veure els vídeos del III Debat extraordinari sobre l'educació pública catalana dedicat a les segregacions. 

Racisme, concerts educatius, lliure elecció de centre, masclisme, copagaments, necessitats educatives especials, retallades, pobresa, llengua... El passat 27 d'octubre, més de 100 mestres, professors, mares, pares, estudiants i investigadors es van trobar a un institut públic de l'Hospitalet de Llobregat  per debatre sobre l'educació. Van posar el focus en l'escola pública i van poder tractar tots aquells temes pedagògics, polítics, laborals i socials que realment preocupen a les aules, els claustres i el carrer. Si no vau poder assistir, ja podeu veure tots els vídeos del debat extraordinari!


XERRADA INAUGURAL
Políticas neoliberales y segregación en educación
El programa neoliberal en educació, orquestrat a nivell macro des de les institucions internacionals com l’OCDE i materialitzat a nivell micro a través de reformes legislatives i polítiques educatives nacionals, té una relació directa amb la segregació. Diez Gutiérrez va detallar una a una les principals eines de segregació del sistema: polítiques, curriculars, metodològiques i avaluatives.
TAULA 2
Eines estructurals de segregació
Les segregacions tenen causes múltiples i complexes: culturals, institucionals, econòmiques, socials… Aquesta taula va tractar d’assenyalar aquelles causes i eines estructurals de segregació que venen determinades directament per la política educativa i les institucions. Unes eines, com els concerts educatius, la lliure elecció de centre o les retallades, que sovint desapareixen del debat oficial a l’hora d’entomar la lluita contra la segregació.
TAULA 1
Experiències vitals i personals de segregació
Per què parlem de segregació en singular si els eixos de discriminació i guetificació són diversos i s’interseccionen? Aquesta taula va fer una aproximació a la pluralitat i la complexitat de les segregacions a partir del testimoni directe de professorat i famílies que van abordar els eixos d'orígen i cultura, gènere, capacitats, llengua i classe social.
TAULA 3
Pacte contra la segregació?
El Pacte contra la segregació és el projecte oficial més important dels darrers anys de lluita contra la segregació. Conduit pel Síndic de Greuges, sembla haver posat finalment en l’agenda política i mediàtica una qüestió que fa anys que es reclama des dels moviments socials. Tanmateix el projecte té els seus clarobscurs. Ni la supressió dels concerts educatius ni l’eliminació de la lliure elecció de centre es troben entre les seves propostes de lluita contra la segregació. Per què? Quines propostes fa el pacte? Són necessàries? Són suficients?

I recordeu! El dissabte 17 de novembre
sortim al carrer en defensa d'una escola pública amb recursos! Volem el 6%!


El Debat extraordinari sobre l’educació pública catalana és la iniciativa d’un conjunt de persones i col·lectius que volem posar el focus en l’educació i l’escola públiques a l’hora de debatre sobre l’educació a Catalunya. Som assemblees grogues, sindicats, ampes, associacions de mestres i altres entitats vinculades a la defensa i la construcció d'una educació pública crítica, democràtica i de qualitat per tothom.

Trobareu tota la informació actualitzada sobre el debat extraordinari a les xarxes socials i al web

debateducaciopublica.net


from CCOO Educació Pública https://ift.tt/2Dtwyyx
via IFTTT
Vídeos del III Debat extraordinari sobre l'educació pública catalana dedicat a les segregacions Vídeos del III Debat extraordinari sobre l'educació pública catalana dedicat a les segregacions Reviewed by Anònim on de novembre 09, 2018 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.