Manifest contra la sentència del Col·legi de Pedagogs de Catalunya


MANIFEST DEL COPEC PER LA RESOLUCIÓ DEL TSJC

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya posa de manifest el seu rebuig a la Interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que obliga a una quota del 25% de llengua castellana a les escoles catalanes, en tant que:
  • És un greuge al model d’immersió lingüístic català que durant més de 30 anys ha demostrat que és un model integrador per a infants i adolescents que estudien a Catalunya, sigui quina sigui la seva llengua.
  • La imposició suposa un canvi de model que ataca la Llei d’Educació de Catalunya, emparant-se en disquisicions polítiques que res tenen a veure amb raons pedagògiques
  • Un cop més, s’envaeixen les competències que la Generalitat de Catalunya té en matèria d’educació, entrant a legislar directament en els Centres Educatius en un afer que hauria de resoldre’s entre el govern de l’Estat i el govern de la Generalitat.
  • És inadmissible que un mandat judicial contra l’Ensenyament a Catalunya recaigui damunt de la direcció dels Centres, judicialitzant directament als professionals de l’educació i posant-los en una situació d’indefensió.
Davant de tot això el Col·legi de Pedagogs de Catalunya, ens solidaritzem amb els Centres Educatius afectats per aquesta Interlocutòria: Mare de Déu del Roser de Barcelona; Institut Alba del Vallès de Sant Fost de Campsentelles; Escolàpies de Sabadell; Escola Pia de Sarrià de Barcelona i Col·legi Bonaventura de Vilanova i la Geltrú. I ens posem a la seva disposició en allò que hagin de menester i estigui al nostre abast.

Així mateix el Col·legi de Pedagogs de Catalunya insta, i en dóna tot el seu suport, al Departament d’Ensenyament i al Govern de la Generalitat, per a què emprenguin, per totes les vies possibles, totes les mesures que estiguin al seu abast per a què la Llei d’Educació de Catalunya i el Model Lingüístic Català, no es vegin vulnerats.



RESSÒ DE LA INTERLOCUTÒRIA
Somescola.cat fa una crida a defensar la immersió lingüística davant els atacs judicials (31/1/2014)

La Vanguardia (31/01/2014) El TSJC fixa l'ús del castellà com a llengua vehicular a les escoles catalanes en un 25%

ARA (31/01/2014) La llengua i el model educatiu no s'han de decidir per via judicial

El Periódico (31/01/2014) Recurs del Govern contra la decisió del TSJC d'imposar un 25% de castellà en algunes aules

VILAWEB (03/02/2013) El recurs al TSJC per la interlocutòria contra la immersió es presentarà divendres

VILAWEB (05/02/2013) El Col·legi de Pedagogs, contra la interlocutòria del TSJC sobre castellà a les aules
Manifest contra la sentència del Col·legi de Pedagogs de Catalunya Manifest contra la sentència del Col·legi de Pedagogs de Catalunya Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de febrer 08, 2014 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.