La lluita per la recuperació de la paga extra (novembre 2013)




La lluita per la recuperació de la paga extra
Cronologia dels fets

CCOO a l’any 2012 interposa un contenciós administratiu contra els diferents Acords de Govern de la Generalitat per les retallades salarials dels empleats i empleades públics. Aquest contenciós (138/2012) es va presentar el passat mes d’abril i posteriorment s’ha ampliat cada vegada que un Acord de Govern enduria les retallades salarials. La batalla judicial encara resta oberta.
Les demandes judicials en que participa CCOO cobreixen a tots els treballadors/es d’Educació a Catalunya, i de tots els sectors:
Amb les sentències judicials favorables que resultin, s’iniciaran els procediments administratius i judicials perquè es pugui estendre el seu efecte a tot el funcionariat i empleats públics català.
Situació actual
CCOO guanya la primera sentència sobre la part proporcional de la paga extra del funcionariat essent ferma la sentència amb condemna de costes a l’Administració. La part proporcional d’aquesta paga ja estava meritada (1 de juny a 15 de juliol del 2012) i haurà de ser retornada. 
Ja tenim diferents sentències a Catalunya i a la resta de l’estat que ens donen la raó: dret a cobrar la part proporcional de la paga extra de l'any 2012, del temps meritat abans de l'entrada en vigor del decret de la retallada.
L’Administració la recorrerà
L’Administració de la Generalitat ja ha mostrat reiteradament la seva oposició a trobar una sortida pactada, recorrerà, amb tota seguretat la sentència a l’espera d’un pronunciament del Tribunal Constitucional. No hem de perdre la calma i hem d’esperar per poder preparar la demanda col•lectiva (el termini en cas del funcionariat és de 5 anys).
Què pot passar amb els que presentin reclamacions individuals
1. Els terminis de la reclamació són molt amples i tenim temps per preparar diferents estratègies.
2. Sovint apareixen documents en forma de reclamació prèvia on es demana fer-la individualment.
3. Hem de tenir en compte que presentar aquest document de forma individual suposa iniciar tot un procediment legal, amb un cost substancial al que caldrà donar continuïtat: contenciós administratiu, silenci administratiu o resposta negativa.
4. I, sobretot, quedaria exclòs de qualsevol solució col•lectiva.

5. CCOO seguirà promovent accions judicials i mobilitzacions en el marc sindical unitari per aconseguir el retorn del que ens han robat i de la part que ens reconeixen els Tribunals.

6. Totes les accions legals que emprengui CCOO (en la mesura de que ho permeti la llei) les farà col•lectivament, i donaran cobertura a totes les persones que estem patint les retallades.


La lluita per la recuperació de la paga extra (novembre 2013) La lluita per la recuperació de la paga extra (novembre 2013) Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de novembre 20, 2013 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.